Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Güneşi Gördüm’ adlı filmini izleyen Faike Hanım: Oğlum beni yazmış. Filmdeki Havar (Demet Evgar) yaşadıklarımı oynamış.
ANASININ HAYIR DUASINI ALDI
DÖRT hafta önce vizyona giren ve 2.5 milyon izleyici sınırını zorlayan Güneşi Gördüm’ü filmin yazar ve yönetmeni Mahsun Kırmızıgül’ün annesi Faike Hanım, gözyaşları içinde izledi. Hayatında ikinci kez sinemaya giden anne, sinema çıkışında oğluyla gurur duyduğunu söyledi.
‘BENİM GURURUM’
Anne Faike Hanım, Avrupa’da yarın vizyona girecek film ve oğluyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: ‘İlk filminde yaşlıların hikayesini yaparak milyonlarca yaşlının duasını alınca ‘Cennete daha yakınsın’ demiştim. Bu film bambaşka bir film olmuş, her şey çok gerçek. Filmi izlerken kendimi, etrafımdaki çaresiz insanları gördüm. Filmde oğlumun hayatıma yer vermesi beni çok etkiledi. Ramo’nun karısı Havar (Demet Evgar) karakteri benim yaşadıklarımı yaşamış. Beni de dayımın oğlu ile 13 yaşında evlendirdiler. Kocam olan dayımın oğlunu 24 yaşımda kaybettim. Tek başıma kiremithanelerde çalışarak dört tane yetim büyüttüm. Oğlumun yüreği çok büyük, kimseleri kırmaz, işinden başka bir şey düşünmez. Bu filmi tüm taraflar izlesin. İzlesinler ki insanların ne durumda olduklarını görsünler.’